maya3

גם וגם...

כששואלים אותי מה אני עושה, התשובה היא תמיד "גם וגם". גם באקדמיה וגם בשטח, גם בארץ וגם בחו"ל, גם במחקר וגם בפרקטיקה.

אני אוהבת ללמוד, לחשוב, ליצור, להקים, לחקור ולהוביל תהליכי שינוי וגיבוש מחדש בזירה החברתית והחינוכית. אני בוחרת להתמקד במקומות שבהם אין תשובה אחת נכונה וצריך לפצח תוכן ורעיון. מעניין אותי לגבש תהליכים שבסופם ישנה התפתחות – של פרט או של ארגון.

בשנים האחרונות המיקוד שלי הוא בתהליכי למידה של מבוגרים (Adult Learning), הן במערכות חינוך פורמליות ובלתי פורמליות והן בכלל. יש לי פודקאסט בשם ״למידה על למידה״ שמטרתו לעזור למרצות ולמרצים מההשכלה הגבוהה לשפר את תהליכי ההוראה, הלמידה וההערכה שלהם. בנוסף, אני מעורבת בסטארטאפים הקשורים לעולמות הלמידה וההתפתחות המקצועית.

 

הספר שלי ״קשר כפול – מהתנועה לכיתה״ מתבסס על מחקר שערכתי עבור מועצת תנועות הנוער. המחקר עוסק בחיבור שבין החינוך הפורמלי לפדגוגיה הבלתי פורמלית, שנמצאת בלב העשייה החינוכית בתנועות הנוער. השאלות המניעות את המחקר עוסקות בהבנת החוויה של מורים ומורות בעלי ניסיון חינוכי תנועתי ובחרו להיכנס ולפעול בבתי הספר בתפקידי הוראה וניהול. הספר זמין להורדה בלשונית פרסומים והוא רלוונטי לקוראים ולקוראות הפועלים במערכת הבלתי פורמלית, במערכת הפורמלית ובהשכלה הגבוהה ובעיקר במוסדות להכשרת מורים.

בתחילת חודש מאי 2023 הספר עלה לאמאזון בשם:

The Neckerchief Revolution: How Tying Together Formal and Non-Formal Pedagogy Makes for Better Education

לקהל דובר אנגלית וניתן לרכישה בגרסה מודפסת או דיגיטלית. 

כיום אני מובילה תהליכי למידה בארגונים כגון קרן מנדל ורשת מעוז. עד לאחרונה לימדתי באוניברסיטת מידלברי שבוורמונט בתוכניות לתואר שני ושלישי למורים ומורות לעברית כשפה שנייה המלמדים בכל העולם. תחום המומחיות שלי שם היה קורסים בנושא מחקר פעולה, הנחיית סמינריונים והוראה בקורסי מבוא על אודות חשיבה מחקרית בתוכנית לדוקטורט.  

באוניברסיטת בר אילן לימדתי בתוכנית ייחודית לתואר שני בהוראת תנ״ך חדשנית, קורסים בנושא שינוי חינוכי ומחקר פעולה. 

בעבר לימדתי בתוכנית להסבת אקדמאים בסמינר הקיבוצים ובמכללת קריית אונו בקמפוס הכללי ובקמפוס החרדי. 

בהוראה שלי אני עושה שימוש בהוראה היברדית ומשלבת פדגוגיות מגוונות כגון "הכיתה ההפוכה" ולמידה מבוססת פרויקטים.

למדתי ועדיין לומדת כל יום… ובכל זאת בפורמלי:

תואר שלישי (PH.D) מאוניברסיטת Lesley בבוסטון עם התמחות בתהליכי שינוי והכשרת מורים. מחקר הדוקטורט שלי עוסק בתחומי שינוי חינוכי, בהכשרת מורים ובהצלחות של חדשנות פדגוגית במערכות ציבוריות. כותרת מחקר הדוקטורט שלי (זמין להורדה בלשונית פרסומים):  
Teachers as Hackers: Implications for 21st century teacher education

בעלת תואר M.A בהדרכה וניהול משאבי אנוש ותואר B.A בפסיכולוגיה ובפיתוח תוכניות לימודים והערכה מאוניברסיטת תל אביב.

 פעלתי כיועצת ארגונית המתמחה בפיתוח ארגוני ובתהליכי מיון והכשרה. ניהלתי את מחלקת ההדרכה של מנפאואר ישראל וייעצתי לארגונים מהמגזר העסקי ולעמותות ולארגונים חברתיים. 

עסקתי בהעברת מרכזי הערכה לתפקידים מורכבים ובבניית תהליכי הכשרה וכניסה לתפקיד. 

במהלך השנים עסקתי בפיתוח תוכניות הכשרה ובהנחיית קבוצות מסוגים שונים ולתקופות זמן משתנות. 

במסגרת השהות בבוסטון פעלתי בקרן לחדשנות חינוכית, נחשפתי למנעד רחב של מערכות חינוך ייחודיות ומגוונות והעמקתי בתהליכי שינוי ובתוכניות להכשרת מורים. כמו כן אני מעורבת בשדה של הוראת העברית מחוץ לישראל.

  • חברה בוועד המנהל של עמותת ״צבר עולמי״ המקיימת פעילות חינוכית ברחבי העולם. 
  • מתנדבת זה 20 שנה בתנועת הצופים בתפקידים שונים כולל כראש שבט הצופים בבוסטון.
  • חברה בוועדה המדעית של הכנס הבינלאומי END העוסק בלמידה ובהתפתחות. 
  • מתנדבת ומנטורית בעמותת 50:50 המקדמת מיזמים משותפים של יהודים-ערבים.
  • כיהנתי בהתנדבות כחברת מועצה וכמחזיקת תיק החינוך ברשות מקומית. הובלתי תהליכי שינוי והייתי מעורה בתהליכי קבלת החלטות ובממשקי עבודה עם בתי ספר, גורמים בקהילה ומשרדי ממשלה. 
  • חברת דירקטוריון בקרן לחדשנות חינוכית – BHS innovative fund – ורכזת התוכניות היזמיות בהובלת מורים וכן חברה בוועדה אשר חילקה מענקי למידה וחקר של מורים. 
  • מייעצת בהתנדבות ליוזמות של הקמת בתי ספר חדשים ולעמותות העוסקות בחינוך ובעצם לכל מי שיש לו שאלות מעניינות.