הרצאות וסדנאות

 

אני אוהבת לחלוק רעיונות עם קהלי יעד שונים- באקדמיה, במערכות חינוך ובארגונים חברתיים. אין לי הרצאות או סדנאות מוכנות ואני מפתחת תוכן ומענה בהתאם לצורך ולהקשר. זו יכולה להיות הרצאה שיתופית ולאחריה עבודה סדנאית, רצף של כמה מפגשי למידה או גיבוש פאנל ותוכן מגוון לכנס. ריכזתי פה כמה מהנושאים שעסקתי בהם במפגשי הלמידה שהובלתי לאחרונה.

חשיבה האקרית בחינוך

מהם המאפיינים של מורים ומורות המגלים יזמות פדגוגית ומשנים את אופן ההוראה שלהם?
מה צריכים לעשות בתי ספר כדי לאפשר להאקריות חינוכית לפרוח?
איך מורות יכולות להיות (קצת יותר) האקריות?

# תהליכי שינוי # נטילת סיכונים וכישלונות # עבודה בצוות # למידה רלוונטית # רפלקציה # גיבוש זהות מקצועית # קהילות עמיתים מקצועיות # בתי ספר כחממה להאקריות

אופס! על כשלונות בשדה החינוכי

מה זה כישלון טוב? למה כל כך קשה לנו לדבר על כישלונות בסביבות חינוכיות? 

עיסוק בתפקיד החשוב של כישלונות בתהליכי למידה וחדשנות במרחבי חינוך וחברה. איך הופכים ארגון לכזה שיש בו אפשרות לעסוק בכישלונות ובעיקר ללמוד מהם. 

# תרבות ארגונית # למידה מכשלונות # מודלים לניהול הסיכונים בתהליכי שינוי מדיניות # שימוש בנתונים # רגש וכשלונות # מגדר וכשלונות

קשר כפול- מהתנועה לכיתה

מה אפשר ללמוד מאוסף היכולות המגוון של מובילים חינוכיים מתנועות הנוער לגבי תפיסות ופרקטיקות של פדגוגיה בלתי פורמלית וכיצד להכניס אותן למערכות חינוך פורמליות כמו בתי ספר והאקדמיה? מהו ניהול בלתי פורמלי ואיך הוא תורם לתהליכי למידה והתפתחות?

# פדגוגיה בלתי פורמלית # הכיתה כקבוצה חברתית # חינוך דיאלוגי # גיוון בהוראה ומשחוק # לומד עצמאי # למידה ממוקמת ורלוונטית # מיומנויות # קשר ומערכות יחסים

למידת מבוגרים- פירוק והרכבה מחדש

איך מבוגרים לומדים? מה זה Unlearning? מה ההבדל בין אנדרגוגיה ויוטגוגיה? כמה זוויות על כיצד אנחנו לומדים ומלמדים אשר יכולות לשרת אותנו בתכנון ופיתוח למידה של מבוגרים (משיעור או קורס ועד כנס) באפקטיביות.

# למידה טרנספורמטיבית # יוטגוגיה # בינה מלאכותית # המעגל # חשיבה ביקורתית # אנדרגוגיה # Adult learning

״לשבור קירות״- עיצוב מרחבי למידה

הקשר בין עיצוב וחינוך ותובנות לגבי יצירת מרחבי למידה בבתי ספר ובהשכלה הגבוהה. על למידה מבוססת מקום, מיהי ״המורה השלישית״ ולמה דווקא הטכנולוגיה מעכבת תהליכי שינוי בעיצוב מרחבי למידה?

# פדגוגיה # שבירת קירות # טרנדים ונתונים מבוססי מחקר # למידה שיתופית # סביבה תומכת מערכות יחסים
Walk the talk

הכשרת מורים ומנהלים שהינה מודל למגמות של הוראה ולמידה. איך משתמשים בעקרונות של למידת מבוגרים ובתפיסות של פדגוגיה בלתי פורמלית כדי לעזור לנשות ואנשי חינוך להתפתח ולגבש את הזהות המקצועית שלהם?

# בחירה # גמישות פדגוגית # למידה חוץ כיתתית # רפלקציה # מרחב ללקיחת סיכונים וכשלונות # גיבוש זהות מקצועית

ממחקר לפעולה

כלי מחקר בשירות עשייה חינוכית ופדגוגיה. איך מורות ומורים יכולים להרחיב את התפקיד שלהם ולהפוך לסוכני שינוי באמצעות כלים מעולם המחקר האיכותני. הובלת תהליך אישי מובנה אשר בכוחו לגבש זהות חינוכית ולהוביל תהליכי שינוי בכיתות, בבתי ספר ובמוסדות אקדמיים. 

# מחקר פעולה # תהליך ספירלי # ראיונות עומק איכותניים # בנייה וניתוח של שאלונים # ניתוח והצגת נתונים # מדידה הערכה # מיומנויות פרזנטציה

ה ABC של מערכת החינוך האמריקאית

הכרות עם מונחי הבסיס של מערכת החינוך האמריקאית לקראת סיורים וביקורים או שיתופי פעולה עסקיים וחינוכיים. על רגולציה, תפיסות, מבנה ארגוני ואתגרים ועל הדומה והשונה למערכת החינוך הציבורית בישראל.

# אחריות פדרלית/ המדינה והמחוז # בית ספר צ׳ארטר # בתי ספר פרטיים # K-12 # תוכניות הכשרת מורים # מערכת ההשכלה הגבוהה #edtech 

החיים בהילוך היברידי

על הוראה, למידה וניהול מרחוק. עקרונות לתכנון והנחיה של תהליכים היברידיים וכלים טכנולוגיים התומכים ומקדמים תפיסות פדגוגיות של הכיתה ההפוכה, למידת עמיתים ופיתוח למידה עצמאית.

שילוב בין הוראה סינכרונית לא- סינכרונית # פיתוח לומד עצמאי # ניהול למידה דיגיטלית # פיתוח מערכות יחסים וקשר אישי דרך מסכים # Perusall # Padlet

לא לינארי

עיסוק סדנאי בנושא דפוסי קריירה של נשות ואנשי חינוך. על גמישות, בחירות מקצועיות וקידום לניהול או באפיקים חלופיים של השפעה. סוגיות של זהות מקצועית ומנהיגות חינוכית ואיך כל זה פוגש את עולם העבודה החדש פוסט קורונה. 

# פיתוח מקצועי # קידום רוחבי # בלוגים # מנטורינג # גמישות